Vacature algemeen

ZOEKT RECHTSWINKEL WESTLAND JOU?

Door een toenemend aantal cliënten is binnen Rechtswinkel Westland ruimte om nieuwe vrijwilligers aan te nemen. Ben jij een ambitieuze WO-rechtenstudent, wil je tijdens je studie relevante juridische ervaring opdoen en vind je het leuk om mensen te helpen? Dan is Rechtswinkel Westland echt iets voor jou!

Stichting Rechtswinkel Westland is een vrijwilligersorganisatie die zich kosteloos inzet voor een laagdrempelige wijze van juridisch advies. Wij werken uitsluitend op afspraak op de maandag- en donderdagavonden. Naast het geven van juridisch advies worden er ook (leerzame) activiteiten georganiseerd, zoals lezingen door ervaren advocaten. Op dit moment behandelen wij uitsluitend zaken op het gebied van huurrecht, arbeidsrecht, algemene verbintenissenrecht, bestuursrecht en personen- en familierecht

Naar wie zijn wij op zoek?

  • Bachelorstudenten (minimaal propedeuse behaald), masterstudenten of net afgestudeerden die affiniteit hebben met één van onze specialisaties.
  • Minimaal twee avonden per maand beschikbaar voor een tijdsbestek van minimaal 1,5 jaar.
  • Communicatief vaardige, leergierige vrijwilligers met een perfecte beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift en met een hart voor de samenleving.
  • Teamplayers die ook zelfstandig goed functioneren.


Wat heeft Rechtswinkel Westland jou te bieden?

  • Werken in een leuk en gezellig team met enthousiaste vrijwilligers
  • De mogelijkheid jezelf voor te bereiden op diensten, omdat wij met een afsprakensysteem werken.
  • Een week de tijd om jouw advies voor cliënt tot in de puntjes uit te werken.
  • Leuke en leerzame activiteiten
  • Gezellige borrels met het team

Wij verwachten van jou dat jij je volledig inzet tijdens de diensten, je voorbereidt op de afspraken die jij zult behandelen en aanwezig bent op de door ons georganiseerde scholingen en andere activiteiten. Voorts vinden wij het zeer belangrijk dat onze vrijwilligers beseffen dat ze met echte cliënten en zaken te maken hebben en dat het belang van de cliënt altijd voorop staat.

Ben jij de enthousiaste en gemotiveerde vrijwilliger die wij zoeken en wil jij samen met ons Rechtswinkel Westland tot een groot succes maken? Stuur dan je sollicitatie met motivatie, cv en recente cijferlijst naar bestuur@rechtswinkelwestland.nl t.a.v. dhr. Tom Groenheide.