Veel gestelde vragen

Wat is de Rechtswinkel Westland?

De Rechtswinkel Westland is een stichting die de inwoners van het Westland vrijblijvend en kosteloos juridisch advies aanbiedt. Het advies wordt gegeven door rechtenstudenten en afgestudeerde juristen. De rechtswinkel wordt volledig gedreven door vrijwilligers die zich inspannen om de inwoners van het Westland van laagdrempelig juridisch advies te voorzien.

Hoe kan ik een afspraak maken?

U kunt een afspraak maken door :

1) ons online formulier in te vullen;

2) een email te sturen naar info@rechtswinkelwestland.nl, of

3) op een maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur te bellen naar 06-49637367.

 

Wanneer kan ik bij de Rechtswinkel terecht?

Nadat u een afspraak hebt gemaakt, wordt u op een maandag- of donderdagavond ingepland bij twee van onze vrijwilligers. In de zomerperiode werken wij vaak alleen op maandagavonden.

Waar is de Rechtswinkel gevestigd?

De Rechtswinkel Westland houdt kantoor aan de Prins Bernhardstraat 5A in Naaldwijk. Het pand is eigendom van Vitis Welzijn. Iedere maandag- en donderdagavond van 19.00 tot 22.00 uur hebben wij spreekuur. U moet daarvoor wel van tevoren een afspraak maken.

Moet ik betalen als ik advies wil?

Nee, de Rechtswinkel Westland werkt volledig kosteloos en wordt gedreven door uitsluitend vrijwilligers. Het advies is vrijblijvend en gratis.

Ik ben gedagvaard. Wat nu?

De Rechtswinkel Westland treedt niet op als gemachtigde in een gerechtelijke procedure. Wij kunnen u wel doorverwijzen naar een advocaat. Wilt u geen advocaat inschakelen? Dan kunnen wij u wel uitleggen hoe de procedure werkt en tips geven voor het voeren van het verweer.

Ik heb een klacht over mijn advies/afspraak

U kunt uw klacht richten aan bestuur@rechtswinkelwestland.nl. Wij nemen uw klacht direct in behandeling en zullen u zo spoedig mogelijk een oplossing bieden.