Rechtswinkel Westland slaat haar vleugels uit

Den Haag, september 2016 – Rechtswinkel Westland groeit hard en dat gaat in de omliggende regio niet onopgemerkt voorbij. De rechtswinkel krijgt dan ook geregeld de vraag van niet-Westlanders of zij ook in aanmerking komen voor kosteloos juridisch advies. Deze vraag kan steevast met een volmondige ‘ja’ worden beantwoord. Om deze stelling kracht bij te zetten is onlangs een sponsorovereenkomst getekend met het Haagse Haagrecht Advocaten.

Haagrecht Advocaten is een laagdrempelig, middelgroot advocatenkantoor. Ze behandelen zowel strafrechtelijke, bestuursrechtelijke als privaatrechtelijke vragen. Het grote specialisme van het kantoor is de afwikkeling van letselschades. Daarnaast staat het kantoor veel slachtoffers (en diens nabestaanden) van misdrijven bij. Renée Hoogstraten is sinds april 2016 advocaat bij Haagrecht, komt oorspronkelijk uit Westland en is tijdens haar studie ook actief geweest voor een rechtswinkel. “Het bestaan van een rechtswinkel is goed voor zowel rechtzoekenden als de vrijwilligers. Mensen met een juridisch probleem willen niet altijd direct naar een advocaat stappen. De rechtswinkel is dan een goede tussenstap. Ik heb tegelijkertijd in mijn periode als vrijwilliger heel veel praktijkervaring opgedaan. Het is eigenlijk verbazingwekkend dat het zolang heeft geduurd voordat er een rechtswinkel in het Westland was opgericht.”

Rechtswinkel Westland beoogt zonder winstoogmerk goed juridisch advies te verlenen. Dit doen zij door gebruik te maken van vrijwillige studenten en juristen. Bestuurslid van de Rechtswinkel Eline Noordam: “Ik heb Haagrecht Advocaten leren kennen als een laagdrempelig en toegankelijk advocatenkantoor zonder overdreven poespas. Het kantoor heeft een sociaal gezicht doordat zij veel cliënten bijstaan op basis van een toevoeging. Veel kantoren zijn hier mee gestopt omdat zij aangeven dat dit door overheidsbezuinigingen onvoldoende inkomsten oplevert. Dit zien wij ook terug binnen de rechtswinkel. Veel van onze cliënten hebben geen geld om een advocaat in te schakelen.”

Ondertekening Haagrecht
V.l.n.r.: Mr. Renée Hoogstraten, mr. Annette Cordesius (beide Haagrecht) en Eline Noordam (Rechtswinkel Westland).

Haagrecht Advocaten

Met deze sponsorovereenkomst wordt ook nog eens benadrukt dat de rechtswinkel niet alleen openstaat voor Westlanders. Naast de vele Westlanders komen er ook cliënten uit Hoek van Holland, Maassluis, Midden-Delfland en Den Haag. Er is geen inkomenstoets, alle particulieren zijn welkom met vragen op het gebied van personen- en familierecht, arbeidsrecht, huurrecht of het algemene consumentenrecht.

Stichting Rechtswinkel Westland
Ben Vreugdenhil (externe zaken)
www.rechtswinkelwestland.nl

Haagrecht Advocaten
www.haagrecht.nl
070 – 2055900