Rechtswinkel Westland bij de strafrechtadvocaat

Naaldwijk, november 2016 – Twee bestuursleden van Rechtswinkel Westland meldden zich afgelopen week bij strafrechtadvocate mr. S.I. Kouwenhoven in Naaldwijk. Gelukkig niet omdat de rechtswinkel strafrechtelijk wordt vervolgd, maar wegens het verwelkomen van Kouwenhoven Advocaten als nieuwe sponsor van de rechtswinkel. Enerzijds bijzonder, anderzijds heel logisch, want de rechtswinkel doet zelf niets op het gebied van het strafrecht. Strafrecht is en blijft toch een vak apart. Het personen- en familierecht is wél het vlak waar beiden actief zijn.

Het was vrijdagmiddag, net voor het weekend en er was zojuist een strafrechtdossier van enkele decimeters dik bezorgd op het bureau van Sandra Kouwenhoven, strafrechtadvocate te Naaldwijk. Het zag er naar uit dat zij voldoende leesvoer had om het regenachtige weekend door te komen. Maar eerst stond de sponsorovereenkomst met Rechtswinkel Westland op het programma. Hoe komt een strafrechtadvocaat erbij om een civielrechtelijk georiënteerde rechtswinkel te sponsoren? Sandra Kouwenhoven: “Naast strafrecht hou ik mij ook veel bezig met het personen- en familierecht. Dit zijn bijvoorbeeld zaken die gaan over echtscheiding en voogdij. Dit zijn zaken die bij de rechtswinkel ook ongetwijfeld veel voorkomen. Daarnaast ben ik vroeger ook vrijwilliger geweest bij de Kinder- en jongerenrechtswinkel in Den Haag. Ik vind het werk dat de rechtswinkels in Nederland verzetten ontzettend belangrijk.”

Tekenen-sponsorovereenkomst-Kouwenhoven

Rechtswinkel Westland verleent kosteloos en vrijblijvend juridisch advies aan burgers uit Westland en omstreken. Dit doen zij door gebruik te maken van uitsluitend vrijwillige studenten en juristen. Bestuurslid van de Rechtswinkel Ben Vreugdenhil: “Aangezien het strafrecht dusdanig specialistisch vakgebied is, verlenen wij hier binnen de rechtswinkel geen advies over. Omdat er toch geregeld vragen langskomen die tegen het strafrecht aan schuren, is het fijn als we kunnen terugvallen op de relatie die we met Kouwenhoven Advocaten hebben. Daarnaast is het strafrecht natuurlijk vaak spannender en spraakmakender dan het burgerlijk recht, dus ik hoop dat we een keer een interessante presentatie van mr. Kouwenhoven mogen krijgen. Tot slot kunnen we elkaar uitstekend aanvullen op het vlak van het personen- en familierecht.”

Rechtswinkel Westland is opgericht in april 2015. In het Westland bestond steeds meer de behoefte aan een instantie waar inwoners gratis en vrijblijvend juridisch advies konden krijgen. Na de oprichting is de rechtswinkel in een korte tijd uitgegroeid tot een organisatie met bijna 30 enthousiaste juristen en rechtenstudenten. Zij zetten zich vrijwillig in voor de rechtswinkel naast hun baan of rechtenstudie. Wilt u een afspraak maken? Kijk dan op www.rechtswinkelwestland.nl.

Stichting Rechtswinkel Westland
Ben Vreugdenhil (externe zaken)

Kouwenhoven Advocaat
www.kouwenhovenadvocaat.nl
0174 – 643442