Rechtswinkel Westland heeft er sinds kort een niet-alledaagse vrijwilliger bij. Dina Abboud is 30 jaar, afkomstig uit Syrië en woont pas een jaar in Nederland. Ze heeft in Syrië haar rechtenstudie voltooid en vervolgens was ze enkele jaren werkzaam als advocaat. Ze ontvluchtte in 2015 samen met haar man en kinderen de Syrische burgeroorlog.

Dina en haar medevrijwilliger Lisanne (r)

Inmiddels woont ze in Poeldijk, volgt Nederlandse les en doet vrijwilligerswerk bij de lokale buitenschoolse opvang. Ze wil graag zo snel mogelijk integreren in Nederland en in de toekomst het liefst haar baan als advocaat weer oppakken. De verschillen tussen het Syrische en het Nederlandse rechtssysteem zijn groot, waardoor ze in Nederland opnieuw dient te studeren.

Om actief te zijn binnen de Nederlandse maatschappij en kennis te maken met het Nederlandse rechtssysteem, heeft ze gesolliciteerd bij Rechtswinkel Westland. De rechtswinkel hoopt Dina te kunnen ondersteunen bij haar integratie, de kennismaking met het Nederlandse rechtssysteem en hoopt anderzijds ook veel van Dina te leren.