Naaldwijk – Rechtswinkel Westland heeft van Fonds Westland en Loswal “De Bonnen” een donatie gekregen. Met deze donatie gaat de rechtswinkel een cursus gesprekstechnieken aanbieden aan haar vrijwilligers. Het doel van de cursus is om de vaardigheden en kennis van de vrijwilligers op de niet-juridische vlakken te vergroten.

Rechtswinkel Westland heeft sinds de oprichting in maart 2015 een stormachtige groei doorgemaakt. Niet lang na de oprichting won de rechtswinkel de publieksprijs van de Westlandse Loftrompet en krap twee jaar later kon burgemeester Van der Tak al als 500e cliënt figureren. Binnen de organisatie zijn momenteel ongeveer 30 vrijwilligers actief. Tijdens de groei is continu aandacht geweest voor het waarborgen en verhogen van de kwaliteit van de dienstverlening. Het aanbieden van een cursus gesprekstechnieken stond bovenaan een lijst met doelstellingen van het bestuur van de organisatie.

Irene Borgdorff (Fonds Westland) overhandigt de cheque aan Ben Vreugdenhil en Manon Zwinkels (Rechtswinkel Westland).

Ben Vreugdenhil en Manon Zwinkels namen de cheque in ontvangst: ”Onze vrijwillige studenten krijgen in de collegebanken les in de theorie van het recht. Hierbij wordt aan vaardigheden zoals gesprekstechnieken veelal weinig aandacht besteed. Toch adviseren onze vrijwilligers geregeld in zaken waarbij de emoties hoog kunnen oplopen. We hopen dat onze vrijwilligers na het volgen van deze cursus beter om kunnen gaan met dergelijke moeilijke gesprekken.” Mr. I.R. Borgdorff overhandigde namens Fonds Westland de cheque: “De donatie-aanvraag van Rechtswinkel Westland past heel goed bij onze doelstellingen. Zowel educatie als vrijwilligerswerk zijn enkele van de speerpunten van Fonds Westland. We zien dat de rechtswinkel binnen zeer korte tijd een breed draagvlak heeft weten te creëren in de Westlandse samenleving en willen daar graag een steentje aan bijdragen.”