Vanaf 1 juli 2019 is appen of bellen op de fiets strafbaar. De boete bedraagt 95 euro, exclusief administratiekosten.

Het Reglement verkeersregel en verkeerstekens 1990 is recent gewijzigd. Vanaf 1 juli 2019 is het verboden om uw telefoon vast te houden tijdens het fietsen, in de auto of op de brommer. Dit betekent dat je al een boete riskeert als je de telefoon alleen maar in je hand hebt. De waarschuwingsperiode is afgelopen, dus vanaf 1 juli kan er echt beboet worden. Het bedrag is zeker niet mis: 95 euro (exclusief de administratiekosten. Het telefoonverbod zal volgens de minister van Veiligheid & Justitie in het begin meer gehandhaafd worden, maar het is lastig te zeggen of er echt veel boetes worden uitgedeeld.

Leuk weetje; het is middels deze wet ook voor trambestuurders verboden om de telefoon vast te houden.